Pozdrav svim Italo fanovima iz Hrvatske! Do sada sam upoznao mnogo više Italo fanova iz Hrvatske nego što sam i pretpostavljao da ima pa sam nas odlučio okupiti na jednome mjestu. Povremeno sam naletio i na neke radijske emisije posvećene Italu za koje mnogi od nas sigurno nisu niti znali. Pretpostavljam da sam mnoge i sâm propustio. Isto tako, dogodi se veći blok Italo glazbe ili cijela tematska večer u ponekoj diskoteci.

 

Slušanjem ove vrste glazbe počeo sm se baviti još u osnovnoj školi, davne 1987. godine. Te godine bio sam suutemeljitelj, a kasnije postao suproducent i jedan od vokala hrvatske Italo/Energy grupe Secret Dream. Jedna od njihovih pjesama osvanula je i na ondašnjoj Demo top-listi Radija Velika Gorica (RVG).

Budući da žar interesa nije prestajao, 1998. godine pokrenuo sam internetske stranice www.italo-disco.net. Bio je to jedan od prvih siteova u svijetu posvećen ovim glazbenim stilovima. Na siteu je pokrenut i Croatian Italo Disco Fan Club, s namjerom da okupi fanove iz cijele Hrvatske na jednom mjestu. 2006. odlazim na prvi veliki Italo Disco koncert raznih Italo izvođača u Mantovi, gdje su se skupili obožavatelji toga glazbenog stila, sa svih strana svijeta. Na temelju toga nastaje zamisao o lokalnome druženju fanova. Iste godine preko sitea pozvao sam članove Fan Cluba na druženje u pizzerijiColonia. Okupilo se tridesetak ljudi koji su se upoznali i od osnutka te jezgre počinje učestalo druženje. U suradnji s Darijem Brumnićem kreće organizacija Italo & Energy partyja. U početku su druženja osmišljena kao glazbene slušaonice, a ubrzo se druženja nastavljaju i u diskotekama.

2010. godine Croatian Italo Disco Fan Club prebacuje se sa sitea www.italo-disco.net na Facebook (https://www.facebook.com/groups/138754692846171) i tada nastaje eksplozija članstva, a priključuju se i Italo Disco i High Energy izođači. Također sam pokrenuo i inozemnu inačicu Fan Cluba u kojoj je službeni jezik engleski (https://www.facebook.com/groups/www.italodisco.net).

Partyji se prvo odvijaju u Zagrebu i bližoj okolici, a zatim kreću i izvan zagrebačkog područja. 2017. godine partyji se vraćaju u samo srce Zagreba, na Trg bana Josipa Jelačića, u klub Ritam grada. Zatim se partyji odvijaju na još nekoliko lokacija, a uz tada novopečenoga DJ-a Darija Brumnića stalni DJ Fan Cluba postaje i iskusni DJ Michael Geušić. Partyji se obustavljaju zbog korone, ali se promocija ovoga glazbenog stila prebacuje na Radio Crash, promoviraju je DJ-i Dario i Michael.

Nakon iznenadne smrti ikone Italo Disca - Alberta Onea, predložio sam Dariju da napravimo zajedničku emisiju posvećenu preminulom velikanu. Zbog pozitivnih kritika, zahtjeva slušatelja, ali i nedostatka ovoga tipa emisije u hrvatskom eteru, dolazi do drugog nastavka emisije koja tada dobiva ime #DiscoPassion i kreće u višesatno emitiranje svake subote od 15 sati. Dio emisije posvećen je glazbenoj edukaciji slušatelja raznoraznim zanimljivim podacima, drugi je dio predstavljanje hitova, ali i rariteta koje većina slušatelja vjerojatno nije još čula, treći je promocija novijih pjesama, a emisija je povremeno oplemenjena i gostovanjima pjevača, skladatelja, producenata, dj-a, radijskih voditelja iz osamdesetih godina i samih fanova/slušatelja emisije koji su dugogodišnji vjerni sljedbenici ovoga glazbenog stila.

Kroz promociju emisije #DiscoPasion promovira se i mali veliki Radio Crash koji je područje potpune stvaralačke slobode, pozitivnosti, prijateljstva, dobre zafrkancije, druženja, Coca Cole i štapića, a posebno treba istaknuti - hrdanja ćevapčića i inih ukusnih delicija!

Na Facebooku u Cro Fan Clubu ima nas preko tisuću i vrlo je dobro društvo! Bit će super ako nam se pridružite, družimo se svakodnevno... Tamo se dogovaramo oko sljedećih druženja, a također razmjenjujemo podatke o prodaji ploča te o svemu onome što je vezano uz temu.

 

 

Kliknite ovdje da nam se pridružite na Facebooku