RADIO ITALO DISCO NET

 

,

 

 

jump to: [@len milky] [#Disco Passion] [#Milky's < PlayBack] [Radio Italo Disco Net]

 

 

 

.

@len Milky

 

Italo Disco i High Energy počeo je slušati još u osnovnoj školi, pri proslavi Nove godine davne 1987. godine. Te godine bio je suutemeljitelj, a kasnije je postao suproducent i jedan od vokala hrvatske Italo/Hi-NRG grupe Secret Dream. Pjesma Croatia osvanula je i na ondašnjoj Demo top-listi Radija Velika Gorica (RVG).

Buduci da žar interesa nije prestajao, nakon pojave interneta u Hrvatskoj i učenja html-a, 1998. godine pokrenuo je internetske stranice Alen's Italo Disco Universe [www.italo-disco.net]. Bio je to jedan od prvih siteova u svijetu posvecen ovim glazbenim stilovima. Na siteu je pokrenut i Croatian Italo Disco Fan Club s namjerom da okupi obožavatelje iz cijele Hrvatske na jednom mjestu.

2006. Milky odlazi na prvi veliki Italo Disco koncert raznih Italo izvođača u Mantovi, gdje su se skupili najveći obožavatelji toga glazbenog stila sa svih strana svijeta. Na temelju toga nastaje zamisao o lokalnome druženju fanova, unutar grada Zagreba. Iste godine preko ovih stranica pozvao je članove Fan Cluba na druženje u pizzeriji Colonia. Okupilo se tridesetak ljudi koji su se upoznali i nakon osnutka te jezgre počinje učestalo druženje. U suradnji s Darijem Brumnićem kreće organizacija Italo Disco & High Energy partyja. U početku su druženja osmišljena kao glazbena slušaonica, a ubrzo evoluiraju u zabavu i ples po diskotekama.
2010. godine
Milky prebacuje Croatian Italo Disco Fan Club s ovoga sitea na Facebook i tada nastaje eksplozija članstva, a priključuju im se i Italo Disco i High Energy izvođači. Takoder pokreće i inačicu Fan Cluba za ostatak svijeta u kojoj je službeni jezik engleski.

Partyji se prvo odvijaju u Zagrebu i bližoj okolici, a zatim kreću i izvan zagrebačkog područja. 2017. godine partyji se vraćaju u samo srce Zagreba, na Trg bana Josipa Jelačica, u klub Ritam grada. Zatim se partyji odvijaju na još nekoliko lokacija. Partyji se obustavljaju zbog korone, ali se promocija ovih glazbenih stilova počinje odvijati na novopokrenutom radiju ovoga sitea.

 

 

 

.

#Disco Passion

 

Nakon iznenadne smrti ikone Italo Disca - Alberta Onea, Milky predlaže Dariju da naprave zajedničku emisiju posvećenu preminulom velikanu. Zbog pozitivnih kritika, zahtjeva slušatelja, ali i nedostatka ovoga tipa emisije u hrvatskom eteru, dolazi do drugog nastavka emisije koja tada dobiva ime #DiscoPassion i krece višesatno emitiranje svake subote od 15 sati. Popis svih epizoda koje se mogu i danas preslušati je u videu ispod ovoga teksta, na zadnjoj gornjoj sličici desno, s tri vodoravne crtice i strelicom.

 

 

 

 

Dio emisije posvećen je glazbenoj edukaciji slušatelja raznoraznim zanimljivim podatcima, drugi je dio predstavljanje hitova, ali i rariteta koje većina slušatelja vjerojatno još nije čula. Treći je promocija novijih pjesama, a emisija je povremeno oplemenjena i gostovanjima pjevača, skladatelja, producenata, dj-a, radijskih voditelja iz osamdesetih godina i samih fanova/slušatelja emisije koji su dugogodišnji vjerni sljedbenici ovoga glazbenog stila. Posljednja emisija #DiscoPassion br. 48 emitirala se uživo i na Radiju Italo Disco Net.

 

 

 

 

 

.

#Milky's < PlayBack

 

07.01.2021. kreće pomalo neobična emisija #Milky's < PlayBack. U njoj se puštaju različiti plesni stilovi, od današnjih EDM hitova pa do Disco pjesama s kraja sedamdesetih godina. Ujednačiti glazbeno stilski neujednačenu emisiju nije lak zadatak, ali pažljivim odabirom pjesama moguće je postići i to. Popis svih epizoda koje se mogu i preslušati je u videu ispod ovoga teksta, na zadnjoj gornjoj sličici desno, s tri vodoravne crtice i strelicom.

 

 

 

 

Od 30. emisije, mijenja se koncept. Milky od sada pušta samo Italo Disco i High Energy, vraća se glazbenom konceptu koji se nadovezuje na emisiju #DiscoPassion. Budući da PlayBack emisiju prati i inozemna publika, ponajviše iz Poljske, Njemačke i Meksika, jezik emisije se mijenja i rabi se engleski:

 

 

 

 

Od 31 emisije ponovno se emitiraju rubrike koje je Milky uređivao u #DiscoPassionu (Toyo records, Novi Italo Disco, Gost emisije, Produkcija Bobby Orlanda, Original i obrada pjesme), a osmišljava i uvodi nove rubrike (Random songs, Music from audio tape, Instrumental versions):

 

 

 

 

I zadnja promjena #Milky's < Playbacka bila je u emisiji br. 42 i vezana je uz jezik. Neki domaći slušatelji nisu razumjeli engleski jezik pa se ponovno trebalo prilagoditi. Zato Milky svaki tjedan mijenja jezik emisije, jedan tjedan rabi hrvatski jezik, drugi tjedan engleski i tako u krug pa svatko može razumjeti svaku drugu emisiju.

 

 

 

 

 

.

Radio Italo Disco Net

 

Emisija #DiscoPassion nakon godinu dana emitiranja doseže svoj vrhunac, a vremenski okvir od samo tri sata promocije High Energyja i Italo Disca postaje pomalo pretijesan. 05.01.2021. događa se velika prekretnica. Vrijeme je da #DiscoPassion evoluira pa Milky pokreće novu radijsku postaju RADIO ITALO DISCO NET. Ova je postaja uglavnom specijalizirana za Italo Disco i High Energy i program sada traje maksimalnih 24 sata na dan, na užitak obožavateljima Itala i Energyja. Postaja kreće s radom u vrijeme emitiranja 15. epizode emisije #Milky's < PlayBack. U njoj se najavljuju programske smjernice i definiraju glazbeni stilovi koji će biti zastupljeni.

 

 

 

 

Danas je Milky glazbeni urednik radija, urednik programa radijskih emisija i voditelj emisije #Milky's < Playback. Ova radijska postaja je područje potpune stvaralačke slobode svih voditelja/urednika emisija, pozitivnosti, prijateljstva, dobre zafrkancije, druženja, Coca Cole, kave, štapica, a posebno treba istaknuti - hrdanja ćevapčića i inih ukusnih slastica!